söndag 28 oktober 2012

påbud

Mitt i skogen står en vägskylt. Det ser rätt lustigt ut när man kommer och går längst skogsvägen och så är där en vägskylt! Den stämmer inte i färg mot skogen och den är på fel plats men ändå rätt på nått sätt....


Men igår när jag var ute och gick fick jag lite tankar i huvudet:
Där går vägen rakt fram men det är ändå en skylt som visar att man kan svänga åt vänster... det är en påbudsskylt dvs en maning att här svänger man vänster in på den smala vägen... 

Är det kanske dags att ta fasta på påbudet: "välj den smala vägen!"? För det är ju inte alltid så att den breda vägen är den rätta och leder en rätt? Man kanske måste välja en smal väg för att komma rätt? 

I detta fall handlar det om skoter och fyrhjulingskörning. Då ska man in i skogen och inte ner på en privat tomt dit den breda vägen leder...

Vi har en tendens att välja det enkla och - i vårt perspektiv - vettiga  här i livet men ibland kanske det är det krokigare alternativet som är det bästa.

Jag vill följa Jesus och i bibeln står det klart och tydligt att Hans väg är den smala och krokiga:

De två vägarna

 Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den. Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den. Matt 7:13-14
Det kanske är dags nu... att välja väg... Jag har valt, vad väljer du?

fredag 26 oktober 2012

like a rose...



Blev påmind om en låt i dag när jag hittade en nedtrampad pelargon på marken....

en tid på soffan...

... är inte fy skam och inte heller en inaktiv tid. Jag har stickat en hel del, två par sockor, två par handledsvärmare och en kofta...

tisdag 23 oktober 2012

skymningsfärger

Körde hem från Norsjö i afton vid 17-tiden. Det var fortfarande ljust ute men skymningen började komma. Skogen var svart-grön och bergen i fjärran gick i mörkblått. Himlen var ljus i gråa och gråblåa toner. Asfalten svart och blank på sina ställen och marken vit av frost och lite snö.
Hela vyn andades stillhet och kväll. Känslan var avslut men på ett otroligt vackert sätt.

Jag vet inte varför men jag blev helt tagen av alltihop, så tagen att tårarna rann. För mitt i känslan av kväll och avslut och senhöst upplevde jag en sån förväntan i allt detta. Jag vet inte varför, bara att...





söndag 21 oktober 2012

50-årspresenten

När jag fyllde 50 förra sommaren önskade jag mig bara en sak av min familj och i sommar har jag fått min present... eller så sent som förra veckan blev den klar!!! Brädfodring av huset!

TACK till alla barn och min fantastiskt händige man! (Ps jag fick nytt plåttak på köpet!)





lördag 20 oktober 2012

Du är älskad!

"Hur kan man våga lita på att man är älskad?"
För den som aldrig tänkt tanken är detta en märklig och omöjlig fråga...
Men för den som känner sig oälskad, sviken är det en högst verklig verklighet.

Man kan bli sviken på så många sätt, men svek ger sår, svårläkta sår.

Såren blir till ett fängelse, där man är fången i sina egna tankar och känslor...

Hur kan man bli fri?
"Ni ska lära känna Sanningen och Sanningen ska göra er fria" Joh 8:32
Han som själv är sanningen viskar till dig: "Du är bra, du är fin, du är så dyrbar i mina ögon!"
Sanningen vars namn är Jesus.

Våga och försök tänka dig ett annat liv, ett liv i frihet där du är älskad, där de gamla tankarna inte kan stänga dig inne och där Jesus säger:

"Jag älskar dig!"


torsdag 4 oktober 2012

jul

Drömde i natt att det var jul och att vi på julafton hann så mycket innan det var dags för själva firandet. Troligtvis kom sig drömmen av att vi igårkväll pratat om bya-tomtarna och huruvida det skulle bli några i år.

När man har förmånen att få leva med andras barn i huset är julen en speciell historia. När tjejerna kom hitflyttande hade dom aldrig firat jul och den större sa: kommer det att bli jul varenda år?? När vi sa ja sa hon: "JAAA, då kommer jag att få paket varje gång!!!"
Nu är det dags för senaste tillskottet att börja fundera över julen och vår uppgift är att inge förväntan! Inga större problem med en fyraåring med fantasi och glädje över det mesta i livet!

Så vi har pratat om att tomten bor i skogen och på djurparken i Lycksele och att på julafton har tomten så mycket att göra att han skickar ut  tomtenissar till husen och här i Svansele är bl a storasyster anställd av tomten för att dela ut paket. Gissa om det är tindrande barnaögon och förväntan utöver det vanliga!