tisdag 29 juli 2014

ja då kör vi!

Äntligen var tidpunkten den rätta! 
Inget annat inplanerat, vädret och temperaturen helt okej och lusten fanns där!
För vad, kanske du tänker...
För att skapa ett nytt rum i trädgården!!!

Det är baksidan som ska förändras... till en stenträdgård!


Eftersom den gamla fasaden var rappad låg all nedslagen cement kvar vid stenfoten. Detta måste skottas ut och då använder vi det som underlag ovanpå markduken. Ett rätt tungt jobb att skotta detta... Men när jag jobbade på stod plötsligt vår granne Tobbe där och sa: "tänkte att du kanske behövde låna ett par verktyg och en gubbe en stund!" Gissa om jag tackade och tog emot!
Så det blev mycket mer gjort än jag trodde!


Fortsättning följer...


onsdag 23 juli 2014

min bästa sommarbild...

...eller min bästa bild av sommaren. 

Det syns hemma när sommaren är som bäst! Då är det sand överallt. Då står kylbagen mitt på köksgolvet och diskbänken full. Då ligger handdukar och badkläder på tork på solstolar och gräs oc vattenkannor står framme. 
Och det gör ingenting för det betyder bara att vi njuter i fulla drag av sommaren!


tisdag 22 juli 2014

vilken härlig dag!

Tack gode Gud för vädret!!!

Jag älskar verkligen solen och värmen och när vädret är som det är nu NJUTER jag otroligt!
Vi tillbringar så mycket tid vi bara kan på vår underbara strand och Skellefteälven som brukar vara KALL är faktiskt så behaglig att jag badar med glädje.

I dag blev det några timmar på aftonen som vi var där tillsammans med våra närmaste grannar och våra nyaste grannar: ena familjen från Danmark och den andra från Frankrike. Tillsammans med vår familj blir det rätt multikulturellt :-)!

"Vad ska vi göra i morgon?" var frågan vid nattningen av killarna. Svaret är självklart! Vi ska på stranden!




fredag 18 juli 2014

danmark!!!

Så var vi hemma igen, har sovit i min egen säng i natt och det var sååå skönt!
Och vi har haft en helt fantastisk semesterresa. Allt har funkat så bra och vi har gjort och sett så mycket roligt!

När vi vaknade på tåget på väg till Göteborg sa yngsta killen med ett stort leende: "Det är roligt att sova på tåg!" Sen var det roligt att åka färja och lite mindre roligt att åka bil i ett par timmar.

Vi kom fram sent på kvällen till ett fint vitt hus med grästak, sov och vaknade dagen därpå av solsken. På förmiddan hann vi en sväng till havet innan det var dags att göra sig klar för dop.

Frida döptes i en liten fin kyrka, Sønderhå kirke, och sen fortsatte festen i Dittes föräldrars hus vid Limfjorden  där vi fick gott fika och trevlig samvaro i solen. På kvällen var det middag i Skyums församlingshus. Oj vilken dag! Och Emmy blev Fridas fadder!

Söndag vaknade vi av regn och det var rätt okej eftersom vi var ordentligt trötta.Vi körde en runda i området, nationalparken Thy, otroligt vackert vid Atlantkusten. Sen for vi hem och åt en lyxmiddag med rökt lax köpt på fiskaffären i "vår" by, Norre Vorupør,

Måndag var då dagen D, eller kanske hellre dagen L som i Legoland! Den började också i regn men det blev uppehåll när vi kom fram. Vi fick en härlig dag tillsammans med Jonas, Ditte och barnen. Alla kände sig glada och nöjda när vi åkte hem på kvällen!

Tisdag körde vi åter runt i området men denna gång åt andra hållet ända ner till färjan som går över till Thyborøn. Vi hann se Stenbjerg landingsplads, en gammal fyr som vi gick upp i och en av Danmarks minsta kyrkor. 
På aftonen fick jag och Emmy möjlighet att gå upp i ett vindkraftverk som Dittes farbror äger. Jag gav upp och klättrade ner ganska tidigt (knän och armar skakade) men Emmy klättrade ända upp och fick se utsikten uppifrån!
Sen for vi till Nykøbing och åt middag på restaurang! Och avslutade kvällen med att lämna en blomma till Hans och Birthe Møller, Dittes föräldrar, för att dom hjälpt oss med att fixa stuga!

Onsdag morgon var det tidig uppgång, städning av stuga och iväg för att hinna med färjan från Fredrikshavn och sen på tåget och resa HEM!

Summan är: Jag vill tillbaka!!! Och det säger mycket för jag är ju som ni vet helst hemma :-)
Bilder finns på Emmys blogg! Hon har bildbombat!
  

torsdag 10 juli 2014

på väg!!

Nu är vi på väg! Halva kupén är bäddad. Småkillarna ligger skavföttes och spelar på sina plattor. Mannen ligger längst upp och läser. Tjejerna spelar också. Emmy och jag njuter av stillheten och sommaren utanför tågfönstret. 

I morgon kommer vi till göteborg, hämtar en hyrbil, söker oss till hamnen och tar färjan till Danmark!