tisdag 21 oktober 2014

vintervila

Än är inte trädgården redo för vintervilan. Vi försöker förbereda för vårens bygge redan nu.
Växthusen är borta, odlingslådorna likaså. Växterna från solskensrabatten har fått sin vintervila i den växthusgrund som ännu är kvar. Till våren ska dom få flytta till nytt boende!

Simon var hemma förra veckan och hjälpte till att flytta alla stora stenar som varit runt solskensrabatten. Nu ligger dom där vi haft uteplats i många år men där trädäcket börjat murkna så vi tog bort det (återanvändes som golv i vedhuset). Det är till denna rabatt växterna ska få flytta.

I dag har jag skottat halvfrusen jord från odlingslådorna till denna och sen ska sanden flyttas som ligger kvar där rabatten var. Hoppas den inte fryser ihop totalt under presenningen!

Våren och sommarens projekt är alltså ganska klara: göra en ny uteplats där stora växthuset stod vilket inte är så svårt i och med att det redan ligger plattor där. Göra iordning rabatten och ta bort växthusgrunden och plantera nån mer bärbuske där. OCH det stora projektet: UTERUM!



torsdag 9 oktober 2014

modershjärtat

På lördag åker äldste sonen på tågluff med tre kompisar. Han är faktiskt 23 år och har bott hemifrån sen han var 17 år. Men mammahjärtat säger: HJÄÄÄLLLPPP!
I morgonkväll ska vi träffas och gå på restaurang och då ska jag krama honom ordentligt!

För faktiskt så tycker jag att han gör helt rätt som ser sig om i världen. Och jag hoppas att dom får en superresa med mängder av upplevelser. Och jag hoppas att han kommer hem välbehållen och glad och utvilad (hur man nu kan vara utvilad efter en sån resa??)

Och jag inser att jag är löjligt fjantig men denna unge har alltid lindat mig runt sitt lillfinger!

MEN ha en fin resa älskade unge!!!


söndag 5 oktober 2014

takresningsfest...

... eller Man har inte roligare än man gör sig!

Våra kära grannar har fått ett bågväxthus som dom ska använda som fårhus. I går reste dom bågarna och i dag kom en inbjudan via prinsessan: Kom till oss på fest klockan fyra!

Fest i det blivande fårhuset med varmt the, öl och kakor! Prinsessan stod i sitt kafé och serverade alla! Musik och prat och lekande barn. Tänk att ett uppgrävt dike med en planka över kan bli en lekplats för alla barn. Lika kul för 13åringen som för 5åringen!

Behöver jag säga att vi bor på världens bästa plats!


lördag 4 oktober 2014

färdig!!!!

I  dag har jag gjort klart stenträdgårdsrummet! 
Äntligen kan jag ta höst ordentligt för det som är kvar måste vänta till våren!
Och jag har gjort allt själv förutom att köra traktor och sätta igen källarfönstret med glasbetongblock - det har min käre man gjort!

Jag har också pimpat västra sidan av huset lite, flyttat ut kantstenarna och lagt sten innanför. Det det blev en bra övergång till den "nya" delen tycker jag.

De överblivna stenarna ligger kvar och får så göra till våren. Vi vet inte än var och hur dom ska användas så just nu är dom ett klapperstensfält!

För övrigt har den stora omflyttningen i trädgården på södra sidan påbörjats... nu gäller det bara att bestämma oss för var/hur vårt nya uterum ska vara!