söndag 30 november 2014

1:a advent!


Nu börjar den fina adventstiden. Väntanstiden. Tiden före jultiden.
Tiden då det pyntas och shoppas och bakas och lagas mat hur mycket som helst.

Jag vill ha adventstiden som en tid för tanke. En tid för inriktning mot den verkliga orsaken till att vi firar jul: Jesu födelse, att Han kom hit till oss som människa, blev en av oss.

I bibeln står det om Immanuelstecknet: att jungfrun ska bli gravid och föda Guds son. Ett under större än något annat.
Profetian om detta kom i en mörk och jobbig tid för Israels barn och många tappade nog både hoppet och tron många gånger om.
Jag känner att vi lever i en mörk och jobbig tid på många sätt även nu på 2000-talet. Jag längtar efter Immanuel - Gud med oss. Längtar efter att vi ska få komma närmare Julens huvudperson.

lördag 22 november 2014

kungligheter

Här i Svansele är vi alla lite kungliga och mest av allt barnen!
I kväll har vi haft prinsessan med familj på besök, ja till och med prinsessans mormor från Danmark var med. Mycket trevligt!
Och döm om vår förvåning då plötsligt deras katt satt på fönsterbrädan och ville in! Han tyckte nog att middagsinbjudan skulle gälla honom också.






torsdag 20 november 2014

nörd?

Ja, jag är nog en nörd, en stick- och fibernörd. Men en lydig sådan eftersom jag gör som min handledare säger!
I våras när mina tankar och känslor inte riktigt fick utrymme i mitt liv fick jag en läxa av vår handledare Malin. Jag skulle motioner och jag skulle gör något för min egen skull, något för mig själv.

Eftersom jag har svårt att göra saker "bara-för-att" kändes det inte helt enkelt. En annat motstånd var att jag kände att när mannen är ledig från jobb måste han ju få vara ledig ibland (tänkte inte riktigt på att det innebär att jag ALDRIG är ledig). Ett tredje motstånd är ju att jag trivs så bra hemma och helst inte åker iväg om jag inte måste!

Men jag hade i alla fall en tanke om att börja åka till stan på Stickas stickkafeer på Stadsbiblioteket varannan måndag. I höst tog jag så mod till mig och åkte dit och insåg att det var supertrevligt att sitta och sticka tillsammans med andra okända och kända. Så några gånger har jag kommit mig iväg :-)

Sen fick jag då nys om Stickretreat i Kalix och hade turen att komma med där. Och vilken avkoppling!!! Inte var det väl alla aktiviteter som föll mig i smaken men summan var avkoppling, inspiration, nya intryck och bekantskaper.





lördag 15 november 2014

god morgon!

Så var morgonbestyren och frukost överstökade så nu är det bara att sticka på igen. Kanske tråkigt tycker nån men inte jag! Och inte nån annan här heller!

Här kommer några bilder från gårkvällen:







torsdag 13 november 2014

packad!

Packad och klar! Avfärd i morgon kl 07.00!

Jag åker bort själv i helgen. Fredag - söndag i stickandets tecken!
Jag ska på Stickretreat i Kalix tillsammans med ett trettital andra nördar.

I min begränsade värld betyder "retreat" något helt annat. Då handlar det om bön, bibelläsning och tystnad. Kan inte tänka mig att det blir helt tyst bland 30 stickande människor i olika åldrar! Men jag kan tänka att det ändå är en retreat utifrån att vi åker bort och ut till en herrgård utanför tätorten!

För mig blir det en helg då jag förhoppningsvis kan få rensa hjärnan. Få tänka på något helt annat än det som snurrar på i vardagen och få göra något där det bara är jag själv - och där förhoppningsvis ingen ropar "mammaaa!" och pockar på min uppmärksamhet ;-).

Och för mig börjar helgen redan i morgonbitti då jag sätter mig i taxin som tar mig till bussen!

lördag 8 november 2014

orden

Orden som flödat sinar. Det är därför det uppdateras dåligt här på bloggen.
Jag tycker om att skriva. Att fundera och sätta ner tankarna i skrift, vrida och vända på ord och formuleringar. Men det sinar i ordflödet...

Det är mycket som sinar. Sången som varit så betydelsefull i mitt liv är nu bara lite droppande ur en dåligt tätad kran som sällan eller aldrig vrids på.

Det känns inte bra! Jag behöver båda orden och sången för att känna mig hel och fri!
Men jag vet inte hur man ska få igång flödet igen?
Kan det vara så att det är så här det ska vara??? Känns INTE roligt men vad gör man?!

Det enda som inte sinat är i alla fall sticklusten!